EviEM summerar 2016 – årsrapporten publicerad

NYHET | 2017-05-30

Nu har vår årsrapport för 2016 släppts. I den berättar vi om några av våra pågående utvärderingar, med reportage och intervjuer med forskarna, och om förra årets framgångsrika konferens i Stockholm.

I årsrapporten för 2016 kan man bland annat läsa om hur det går för några av de systematiska utvärderingarna som just nu är under utförande. Bland annat presenteras resultaten från den systematiska utvärderingen om utfasningen av PFAS och effekterna på halterna i miljön. Cynthia de Wit, som har lett arbetet, intervjuas om användningen och nyttan med utvärderingen. Utvärderingen är nu i sitt slutskede och kommer publiceras inom kort.

Vi rapporterar även från de systematiska utvärderingarna som handlar om jordbruksmetoders påverkan på kolinlagring. Katarina Hedlund, professor på Centrum för miljö- och klimatforskning (CEC) vid Lunds Universitet och ordförande för utvärderingen, delar med sig av tankar kring resultatens betydelse i Sverige såväl som internationellt.

Dessutom får vi läsa en exklusiv intervju med Henrik Smith, professor i zooekologi vid Lunds Universitet och ledamot i EviEM’s styrelse, om vikten av forskning och nya strategier för framtidens landskap.

Sist men inte minst ges en tillbakablick på den första internationella konferensen om evidensbaserad miljövård som hölls i Stockholm förra året.

Årsrapporten, som innehåller fina illustrationer av Gunilla Hagström, finns att ladda ner som pdf här. Du kan också kontakta oss på info@eviem.se för att beställa den i pappersformat.